Arkiv

Bokbörsen

Palanderska gården

Dagens gamla vykort visar Palanderska gården alldeles i början av 1900-talet. På den tiden var det full verksamhet ner mot Skeppsbron där båtarna la till och lossade och det fanns även passagerarbåtar som avgick mot bl a Stockholm. Gården kallades i folkmun “Kanslihuset” sedan den byggdes på 1700-talet och bl a var landshövdingeresidens under en kort tid. Namnet “Palanderska” härrör från 1855 då köpmannen Carl Wilhelm Palander förvärvade gården. Sedan dess har det varit många olika verksamheter i byggnaden, bl a Tullverket och diverse privata företag som hyresgäster och även kansli för Karlskrona kommun.

Palanderska gården

1 comment to Palanderska gården

  • Tjalle

    Jag tackar för fin bild på min gamla skolbyggnad.
    Karlskrona Högre Allmänna Läroverk hade på 60-talet nämligen outsorcat lite timmar hit.
    Då det var en lite väg att gå började undervisningen ofta liiite senare än den enligt schemat skulle.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>