Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Walk of shame”

UN Watch fick verkligen till en klockren rubrik till nedanstående bild från statsminister Stefan Löfvéns besök i Iran. De deltagande kvinnorna böjer sig för islamismens krav och drar på sig slöjor, precis som utsända kvinnliga reportrar från gammelmedierna. För en gång skull håller jag med Liberalernas partiledare Jan Björklund:

“Slöjan är en symbol för kvinnoförtryck och i Iran är det inte bara sedvänja, utan lagstiftat kvinnoförtryck. Det är väldigt olyckligt att svenska ministrar uppträder på bild, som nu cirkulerar, med slöja. Det är närmaste ett haveri mot det som kallas för en feministisk utrikespolitik.”

"Walk of shame" i Iran

UPPDATERAT:

Ser för övrigt fram emot “Regeringen Löfvéns” nästa statsbesök i Papua-Nya Guinea och om regeringen, men då även statsministern tänker anpassa sig till det landets seder på samma sätt?

Stefan Löfvén med damer på nästa statsbesök?

5 comments to “Walk of shame”

 • Tjalle

  Wow, vilka coola feminister !
  Och vid statsbesök på “Papaya-NyaGuinea” kommer Löfven uppträda i … ?

 • Tjalle

  Jag vill ju inte missleda till några fel !

  “Papaya-NyaGuinea” är inte helt korrekt … !
  Papua-Nya Guinea är nog lite bättre.

  Men efter matineen på söndageftermiddagen skyndade jag mig hem för att lyssna på “Sten Bergman, Nya Guinea”, allt sagt genom näsan.

 • Per

  När det kommer någon hit så brukar det krävas att de skall anpassa sig till Sverige. Gäller inte detsamma för svenskar i andra länder? Var finns logiken?

 • Tjalle

  @Per:

  Skillnaden är att det här räcker med att kräva. Efterlevnad fodras ej.
  I Malmö är det ju t.ex. förbjudet att skjuta folk ?

  Tanterna tog på sig beklädnaderna för att känna sig coola och ha något att visa för barnbarnen: “Och här ser ni mormor i ett främmande land med konstiga seder och bruk. Ni må tro att det var spännande !”.

  Syftet med sjalen är ju att dölja håret. Det gjorde ingen av dem korrekt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>