Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Jag är så jävla trött…”

Polismannen Peter Springares inledning på sitt numera berömda inlägg på Facebook har nog stor chans att bli ett klassiskt citat i framtiden. Många hoppades och hoppas fortfarande att detta skulle vara “proppen ur” för svensk gammelmedias censurering av verkligheten i dagens “Sverige”, men jag tvivlar. I princip inga svenska gammelmedier uppmärksammar det enorma stödet till Peter Springare, utan det är politiskt oberoende nättidningen Nyheter Idag som står för den mesta informationen. Bortsett då från lokalblaskan Nerikes Allehanda som naturligtvis MÅSTE uppmärksamma fallet plus Expressen som kallade Facebookgruppen en “rasistgrupp”, men sedan rätt omgående fick “pudla” från denna direkt tramsiga benämning.

Facebookgruppen “Stå upp för Peter Springare” har just nu tisdag eftermiddag nästan 100 000 medlemmar och medlemsantalet stiger med några tusen i timmen! Vi får se om svensk gammelmedia fortsätter att betrakta detta som en “icke-nyhet” eller om det kommer den svängning mot verkligheten många hoppas på?

Märkligt för övrigt att Peter Springare är förstasidesstoff på Aftenposten i Norge (!) och att även en representant från svensk alternativmedia bjuds in till dansk statsradio för att diskutera frågan!

Det enda positiva i svensk gammelmedia är att Marcus OscarssonTV 4 efter en mejlstorm mer eller mindre tvingades att ta upp reaktionerna på Peter Springares inlägg på sin privata Facebookblogg som har över en kvarts miljon följare, men det ses nog inte särskilt positivt från TV 4:s sida.

Nedan kommer Nyheter Idags och Chang Fricks intervju med Peter Springare från tidigare idag.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>