Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Team Blekinge 25 år idag!

Idag den 18 januari är det exakt 25 år sedan Team Blekingen Löparförening bildades 1991 och Karlskronabloggen sällar sig givetvis till gratulanterna! Jag blev själv medlem lite senare samma år och var sedan medlem i drygt tio år. Det sista lopp jag sprang för föreningen var Berlin Marathon 2000 och jag hittade faktiskt en massa bilder jag lade upp efter loppet den gången år 2000. Kanske lite små i storlek med dagens internet, men det var vad som gällde för över 16 år sedan! Bilderna och reslutaten finns på denna länk!

Namnet till trots så har det genom åren nästan enbart varit medlemmar från Karlskrona kommun och klubblokalen finns på Tennvägen i Torskors sedan 1993. Förutom en del medlemmar från västra Blekinge minns jag också medlemmar från både Småland, Skåne och västra Sverige, som var medlemmar, men oftast tävlade för andra klubbar. Anledningen var i regel för att kunna delta på “Teamets” löparresor som hade sin höjdpunkt år 1994. då hela 14 resor anordnades både inom Sverige och utomlands.

Bilden nedan är från första numret av medlemstidningen “Blekingelöparen” som kom ut med sitt första nummer år 1991. Det var ett enkelt kopierat blad som häftades och skickades till medlemmarna. Året efter tog jag över layouten av tidningen och gjorde två nummer 1992 och två nummer 1993 i liknande stil som kopierades och häftades. Fr o m nummer 3-1993 gick vi över till att trycka tidningen och utökade till fyra nummer per år (då slipper idrottsföreningar betala moms). Jag sammanställde sedan tidningen fram till år 2000 då  andra tog över och vad jag vet kommer fortfarande Blekingelöparen med fyra nummer per år.

Team Blekinge 25 år idag

 

Team Blekinges hemsida

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>