Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sveriges egen “Bagdad-Bob”

I söndagens “SVT Agenda” var det debatt mellan Mattias Karlsson från Sverigedemokraterna och Sveriges egen “Bagdad-Bob”, dvs Jerzy “Snicki-Snacki” Sarnecki med bakgrund från Brottsförnekande Rådet (Brå). Det är snart tolv år sedan (2005) som det genomfördes någon undersökning i Sverige avseende etnicitet på personer som begår brott. Jerzy Sarnecki menar att sådan statistik inte behövs utan kommer att ge samma resultat som tidigare, dvs att gärningsmän med utländsk bakgrund är betydligt överrepresenterade, men att större delen av denna skillnad kan förklaras med s k “socioekonomiska” faktorer, vilket naturligtvis är nonsens.

Mattias Karlsson å andra sidan välkomnar en ny sådan utredning, vilket Sverigedemokraterna motionerat om i Sveriges Riksdag varje år sedan de tog plats där 2010. Anledningen att ny statistik behövs är att invandringen idag är totalt skild från den verklighet som rådde år 2005. Idag är det en “flyktinginvandring” från främst Mellanöstern och Nordafrika (“MENA”-länderna) och just dessa regioner var högst representerade redan 2005, men nu har “invandringen” från dessa regioner ökat lavinartat. Mycket bra också att Mattias fick fram att brottsstatistiken bland invandrare varierar enormt och att invandrare från Sydostasien t o m är underrepresenterade jämfört med etniska svenskar.

Var och en kan se debatten nedan och sedan själv bedöma vem som “vann” debatten. Personligen tycker jag naturligtvis att Mattias Karlssons argument var helt överlägsna, men tycker han kunde tryckt mer på att svenska folket borde få se statistik uppdelad efter brottskategorier.

Exempelvis har ju sexualbrotten mot kvinnor, t ex överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter ökat katastrofalt senast fem-tio åren och åtminstone alla som följer utländska medier eller alternativa svenska medier vet ju vilka grupper som ligger bakom dessa brott.

(Till vänster Sveriges svar på Iraks “Bagdad-Bob” – Jerzy Sarnecki)

2 comments to Sveriges egen “Bagdad-Bob”

 • Per

  Om man undersöker de olika partigrupperna i riksdagen vilken tror du då har högst brottfrikvens?

  • Karlskronabloggen

   Personligen tror jag det är ganska jämnt fördelat bland partierna, dock uppmärksammans alltid Sverigedemokraterna i gammelmediernas artiklar. Gäller det sjuklöverpolitiker står det nästan alltid bara “kommunpolitiker” eller liknande, men är det någon från Sverigedemokraterna står det alltid “sverigedemokratisk kommunpolitiker”. Vet att Aftonbladet (mytomanen Geller Tamas) gjorde en undersökning som visade att det var flest från Sverigedemokraterna och att då 5 av 49 riksdagsledamöter var dömda eller fått strafföreläggande, dvs 10,2 procent och menade att det var överrepresentation, Inför valet 2006 gjorde Sveriges Radio en liknande underökning och kom fram till att 19 procent av kandidaterna till riksdag och kommuner på de olika partiernas valsedlar var dömda eller fått strafföreläggande, dvs var femte politiker och nästan dubbelt upp mot Aftonbladets undersökning just när det gäller Sverigedemokraterna. Artikeln från Sveriges Radio Ekot Nyheterna finns på länken nedan!

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=937718

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>