Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Svenska våldtäktsepidemin

Nina DrakforsGranskning Sverige ringer Nya Wermlands-Tidningen och frågar varför de inte talar om att mannen som utförde en överfallsvåldtäkt i Karlstad kommer från Syrien. Reportern ger standardsvaret att “det är inte relevant”, precis som han fått lära sig på Journalisthögskolan. Det som en gång kallades pressetiska regler har dock senaste decenniet utvecklats till pressetniska regler eftersom det bara handlar om döljande av etnicitet när det gäller det skenande antalet överfalls- och gängvåldtäkter i Sverige.

Man kan onekligen fundera på hur många våldtäkter och sexuella övergrepp som hade kunnat undvikas om gammelmedierna rapporterat utan sin självpåtagna censur. Det borde inte vara upp till “journalister” att censurera vad som rapporteras utan skriv sanningen och låt läsaren själv avgöra om verkligheten är relevant!

Inslaget nedan har visats tidigare, men passar bra som repris i sammanhanget. Det är en polischef i Oslo som inte döljer fakta och observera också att detta inslag med intervju sändes i norsk statlig television (NRK).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>