Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Oscar Svanbergs affär

Detta helt magnifika s k “fotovykort” är tyvärr inte postgånget, men är med stor sannolikhet från cirka 1920. Adressen är Drottninggatan 13 och livsmedelstaffären heter “Oscar Svanberg“. Affären övertogs på 1950-talet av Percy Abramsson, som ändrade namnet till “Svanbergs Eftr.” År 1958 flyttade han affären rakt över Östra Prinsgatan till Drottninggatan 11 i den då alldeles nybyggda “Bostadsrättsföreningen Rosenfeldt“. Även Percys far Mauritz och Percys bror Ivan hade livsmedelsaffärer i Karlskrona.

I den gamla lokalen på bilden har det sedan dess varit varierande verksamheter. Många minns säkert från slutet av 1960-talet, när det var en frisör som kallades “hypnosmannen” i lokalen och uppmärksammades stort i riksmedierna, men det är en helt annan historia, som kanske kan berättas vid senare tillfälle!

Oscar Svanbergs affär på Drottninggatan 13

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>