Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

För hundra år sedan…

Med tanke på bilderna från översvämningarna runt Borgmästarefjärden passar det bra med denna nästan exakt hundra år gamla bild! Även på den tiden svämmade det ibland över och här en bild i form av ett gammalt “fotovykort” som tyvärr inte är postgånget. Det är därför svårt att veta exakt årtal, men med stor säkerhet är det någon gång mellan 1915 och 1920. Vattnet har nått högt upp längs Borgmästarekajen (eller Borgmästarebron som det hette på den tiden) och ångbåten “Ägir” har fått lägga till vid en provisorisk landgång alldeles bredvid den gamla pissoaren i gjutjärn som fanns vid kajen på den tiden.

Översvämning vid Borgmästarekajen för 100 år sedan

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>