Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

(M) gör helomvändning

Moderaternas partiledare Anna Kinberg-Batra har verkligen gjort en helomvändning när det gäller “flyktingpolitiken”. Nu påstår hon att hon kommit till insikt att Moderaterna haft fel de senaste tio åren i invandringsfrågan. Om detta verkligen är på allvar är det nog många som ställer sig tvivlande till, främst bland “gräsrötterna” i partiet. Det är många som vittnat om att de förlorat sina valbara platser i tidigare val för att de riktat kritik just mot partiets invandringspolitik.

Jag tvivlar starkt på att det verkligen är allvarligt menat, utan mest ett slags fiske efter tidigare Moderatväljare som gått till Sverigedemokraterna. Vi får väl se i kommande opinionsmätningar om utspelet ger någon effekt, men det visar ju mest på att Sverigedemokraterna haft rätt hela tiden. Så varför gå till en ny kopia i stället för att rösta på originalet?

Karikatyrtecknarna har haft bråda dagar att illustrera helomvändningen under galgen och här kommer två bidrag från Kjell Nilsson-Mäki och Kalle Strokirk.

Moderaterna gör helomvändning i invandringspolitiken

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>