Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Teodorescu vs. Wolodarski

Gårdagskvällens höjdpunkt var onekligen Agenda i SVT med bl a intervju med Jimmie Åkesson (SD) som hanterade Mats Knutsons ibland löjliga frågor galant. Gillade särskilt slutrepliken om “skandalerna” och förklaringen att “det som svensk media betraktar som skandaler betraktas inte som skandaler av den vanlige väljaren”. Precis så är det!

Sen var det i och för sig en intetsägande intervju med utrikesminister Margot Wallström som verkar leva i en helt egen bubbla och jag vet inte om det var pinsamt eller humoristiskt att lyssna? Vi fick också höra Moderaternas och Socialdemokraternas partisekreterare i en debatt var rätt ointressant eftersom de undviker att prata om de viktigaste frågorna.

Höjdpunkten var dock debatten mellan Alice Teodorescu från Göteborgs-Posten och Peter Wolodarski från Dagens Nyheter, där den senare blev helt krossad och svarslös. Detta trots att Alice Teodorescu inte ens behövde ta upp Dagens Nyheters påhittade lögnartiklar om t ex den icke existerande brandmannen i Boden.

4 comments to Teodorescu vs. Wolodarski

 • Per

  Ingen utlänning från tiggarlandet Rumänien skall tala om för oss svenskar vad vi skall tycka. Skicka henne dit hon kom ifrån.

 • Karlskronabloggen

  Jag tycker tvärtom att Alice Teodorescu är en av få politiska redaktörer som har vettiga åsikter och det är väl därför hon blivit på populär. Att hon kom från Rumänien som sexåring är helt betydelselöst. Hennes föräldrar var ju dessutom riktiga flyktingar som flydde från kommunismens Rumänien under Ceaușescu, till skillnad från dagens “flyktingar”.

 • Tjalle

  Påhittade lögnartiklar ?
  Hit hör väl också sagan om hur lönsam invandringen är för Sandviken ?
  Där man hade räknat in bidrag från staten som vinst för kommunen.
  DN har mig veterligt aldrig kommenterat de felaktiga antaganden.

  Wallström fick tillfälle att betona “allas lika värde”.
  Utan att avkrävas förklaring till hur denna floskel ska förstås.
  Mer än att visa hur god man är ….

 • Karlskronabloggen

  Precis “Tjalle”, DN har ju publicerat flera artiklar som visat sig vara lögn från början till slut, t ex “Brandmannen i Boden”. Fast precis som du skriver finns många andra lögnaktiga artiklar också som den med rapporten från Sandviken. Icke att förglömma heller att DN hade förstahandsinformation om festivalövergreppen i Stockholm sommaren 2015 och lade “locket på” när det visade sig att det inte var svenskar som begått övergreppen.

  Absolut att Alice Teodorescu kunde dragit upp dessa och flera andra flagranta artiklar i DN, men hon (och tittarna) tyckte nog att hon förnedrade Wolodarski tillräckligt denna gång. Konstigt att han kan sitta kvar på DN och dessutom ständigt anlitas i dessa “morgonsoffor” i gammelmedierna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>