Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“S.P. Svenssons Eftr.”

Året är 1964 på adressen Borgmästarekajen 6 (fast 1964 hette det fortfarande Borgmästarebron) och affären är “S.P. Svenssons Eftr.” och här har många generationer “kaulskroniter” köpt sina barnvagnar och barnkläder. Affärer har funnits här sedan 1700-talet och det började som en specieriaffär, men övergick på från 1940-talet till barnvagnar och affären fanns åtminstone t o m första halvan av 1980-talet.

Jag minns den trevliga äldre damen som hade affären de första åren på 1980-talet då det blev ett par köp av barnvagnar här som efter något halvår byttes mot sittvagnar mot en mindre mellanskillnad. Många nyblivna föräldrar valde just denna affär trots konkurrens från t ex Barnvagnscentralen och jag tror det var den trevliga ägarinnan som var orsak till detta och hon och affären var ETT och kallades vanligtvis bara för “Espan“.

Idag är det en helt annan affär på platsen och det enda som återstår är den vackra logotypen “SPS” på den fina gjutjärnsgrinden in mot gården.

"S.P. Svenssons Eftr."

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>