Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Finaldagen av “SM i Gädda”

“SM i Gädda” håller sin finaltävling i Karlskrona under helgen. Cirka 180 båtar med två eller tre mans besättning deltar i dagarna två. Här en bild strax innan starten från Borgmästarefjärden lördag morgon klockan 09.00. Tävlingen sker både i lag och individuellt och man mäter de fem största (i lagtävlingen) respektive de tre största (i den individuella tävlingen) gäddorna och störst totala längd vinner. Ingen vägning sker och alla gäddorna släpps direkt tillbaka i vattnet efter mätning, fotografering och dokumentering.

Bara fem plusgrader, duggregn och nordostlig vind  låter som bra fiskeväder, men det lär bli rejält kallt för deltagarna i vinden när man kommer ut till fiskeplatserna som inte ligger i lä som inne på Borgmästarefjärden! Här en bild strax innan startskottet gick i form av fyrverkerier från Stakholmen.

Finaldagen av "SM i Gädda"

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>