Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

IKEA fick krypa till korset

En av Sveriges bästa, största och mest populära politiska bloggar är den som skrivs av tidigare riksdagsmannen Thoralf Alfsson i Kalmar. Thoralf har många trogna läsare som ständigt återkommer till hans blogg, men även många andra besökare när Thoralf gjort något “scoop”. Thoralf jobbar som en “grävande journalist” och plockar fram handlingar och papper från myndigheter. Bland annat var det Thoralf som först begärde fram de telefonlistor som ledde till att landshövdingen Stefan Carlsson i Kalmar tvingades avgå i somras. Ett annat äldre känt fall är “Ringaren från Somalia” som Thoralf avslöjade 2009 och som åtalades och dömdes.

Förra veckan meddelade en läsare Thoralf att hans populära blogg var spärrad i IKEA:s fria wifi-nätverk på varuhuset i Kalmar. Efter kontroll visade detta sig stämma, men inte bara i Kalmar utan i hela IKEA:s världsomspännande nätverk. En läsare meddelade bl a från Lissabon att bloggen även var spärrad där. Detta fick till följd att massor av läsare hörde av sig till IKEA via mejl, telefon eller kommentarer på IKEA:s Facebooksida. Thoralf blev då kontaktad av IKEA:s PR- och pressansvarige för att diskutera läget. Det var tydligen rejält kärvt läge hos IKEA för den ansvarige kommenterade så här:

”Om du hade velat, så skulle jag uppskatta om du hade kunnat stilla det drev som dragits igång på din blogg.”

Thoralf skrev ett lugnande inlägg och ett par dagar senare meddelade IKEA att blockeringen var borttagen på samtliga IKEA:s varuhus över hela världen. Så visst lönar det sig att protestera när något är så uppenbart korkat och felaktigt och inte dåligt att få ett världsomspännande jätteföretag som IKEA att erkänna sitt misstag!

IKEA fick krypa till korset

2 comments to IKEA fick krypa till korset

  • Fd K-abo

    Är imponerad av Alfssons kapacitet. Hur hinner han med allt?
    Bra grävande tar tid!
    Var det kanske därför han inte längre fick vara med och leka i Riksdagen?

  • Karlskronabloggen

    Ja, Thoralf är grym på att gräva fram uppgifter som gammelmediernas journalister uppenbarligen inte är intresserade av att försöka ta fram. Orsaken till att han inte nominerades till en andra riksdagsperiod hade väl den mycket märkliga motiveringen att han “inte kommunicerade partiets politik på rätt sätt” – vad det nu kan betyda? Thoralf borde helt klart fått vara kvar i riksdagen och vi får hoppas han återkommer 2018.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>