Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fem år sen Lindello gick bort

Idag är det fem år sedan Karlskronaprofilen och “pansarpoeten” Janne Lindello gick ur tiden i alldeles för tidig ålder. De flesta som bor eller bodde i Karlskrona under hans tid minns nog mest Janne för hans dagliga promenader från Polhemsgatan in till centrum, ibland för att sälja sina diktsamlingar.

Janne gav ut tre diktsamlingar “Sviten om Budbäraren” 1994, “Det brinner på Polhemsgatan” 1997 och “Släckningsarbete” 2004. De två bilderna nedan togs i samband med utgivandet av den andra boken, “Det brinner på Polhemsgatan”. Jag vet tyvärr inte vem fotografen är, men jag fick dessa och flera andra bilder av Janne i samband med att jag hjälpte honom att lägga upp en hemsida på nätet 1998 eller kanske 1999.

Janne gjorde även en statistroll som polis i filmen “Det grovmaskiga nätet” 1999, som faktiskt delvis till någon minut utspelade sig utanför mitt köksfönster i Norra Möllebacksgränd. Minns bland mycket annat att Janne i trappuppgången överlämnade ett signerat exemplar av “Det brinner på Polhemsgatan” till huvudrollsinnehavaren Sven Wollter, som lovade att läsa hans diktsamling.

Janne Lindello var också en hängiven samlare av gamla modelltåg och hade en fantastisk samling hemma i sin lägenhet, men periodvis var även långlöpning ett stort intresse.

Fem år sedan Lindello gick bort

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>