Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

De ensamkommande vuxna

Faktiskt ett bra reportage för att vara av “oberoende” Sveriges Radio som för en gångs skull beskriver verkligheten kring “ensamkommandebluffen“. Det är dock ett program som borde gjorts och sänts för åtminstone sju år sedan, då denna bluff var helt uppenbar för alla som orkade och ville sätta sig in i situationen.

Lyssna nedan t ex på kommunstyrelsens ordförande i Österåker där hon och hennes medarbetare bedömer att bara fem (5) av 98 “ensamkommande flyktingbarn” i verkligheten är under 18 år. Här framgår också anledningen till att kommunerna inte är intresserade av åldersbedömningar eftersom de får ett betydligt högre statligt stöd till “barn” än till vuxna. Kommunerna får 1900 kronor per dag i statligt stöd för “barnen”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>