Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Åkesson vs. Shekarabi

Dagens debatt klockan 11.00 mellan civilminister Ardalan Shekarabi (S) och partiledare Jimmie Åkesson (SD). Jag hade tyvärr ingen möjlighet att följa debatten på plats, men kollade den i direktsändning på nätet. Sverigedemokraterna sände direkt via sin Facebooksida, men det var återkommande problem med ljudet så jag skiftade till hatsajten Expressens direktsändning där allt fungerade perfekt och även två bra och relativt objektiva intervjuer av Niklas Svensson efter debatten.

Ardalan Shekarabi ljög så tungan blev svart i vart och vartannat inlägg, men ingen kan ta ifrån honom att han är en mycket bra retoriker i denna typ av debatter med en moderator som knappast behövde ingripa.

Jimmie Åkesson tyckte det var en bra debatt med lite mer “action” än i vanliga debatter och precis så var det.

Lite intressant att inte fler socialdemokrater nappat på erbjudandet med reseersättning för att delta vid debatten för det var helt klart Jimmie Åkesson som fick fler applåder än civilministern.

5 comments to Åkesson vs. Shekarabi

 • Per

  Framgick tydligt att SD inte står på löntagarnas sida utan på arbetsgivarnas och försöker gynna dem så mycket som möjligt.

 • Per Björkenstam

  Hej Lasse,
  Du skriver att Shekarabi “ljög så tungan blev svart”
  Jag har slarvat lite och inte sett hela debatten, men drygt hälften har jag sett. Var ljög Shekarabi, menar du? För jag kunde inte upptäcka någon lögn. Men, som sagt, jag kan ju missat något.

 • Karlskronabloggen

  Hej Per!

  Om du kollar hela debatten så påpekar Jimmie vid flera tillfällen vad Ardalan Shekarabi ljög om.

  Precis på samma sätt som Ardalan vid några tillfällen påstod att Jimmie “ljög”.

  Jag håller dock med Jimmies bedömning om vem det är som ljuger.

 • Bränteknuva

  Var det inte denna minister som var illegal invandrare som barn? Och sen blev höjdare i SSU och förskingrade pengar?

 • Karlskronabloggen

  @ Bränteknuva

  Det stämmer och det finns många artiklar kring detta att läsa, jag tycker denna från Fria Tider sammanfattar Ardalan Shekarabis “resa” mycket bra.

  http://www.friatider.se/illegal-invandrare-blir-minister

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>