Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dags att “läsa på” lite?

Många som demonstrerar och förfasar sig över tidningen Nya Tider har uppenbarligen ingen som helst uppfattning om vad det är de protesterar mot. Kolla bara denna bild från Bokmässan där en han eller hon (jag vägrar använda hittepåordet “hen”) på sin skylt kallar Nya Tider för en “rasistisk propaganda-blogg”.

Nya Tider är en papperstidning som utges av AlternaMedia och kommer ut en gång i veckan. Tidningen har statligt presstöd med 2,9 miljoner kronor per år. Jag gissar att presstödet nu ökar eftersom fler prenumeranter strömmar till och presstödets storlek i kronor är indelat i nivåer beroende på hur många prenumeranter tidningen har. Så här skrev chefredaktören Vávra Suk i samband med senaste höjningen:

“I dag beviljade Presstödsnämnden Nya Tider ett högre presstöd för 2015. Tidningen har 3 135 godkända prenumeranter i genomsnitt under det gångna året, vilket berättigar till 2,9 miljoner kronor i årligt stöd – pengar som oavkortat kommer att användas till att ge allmänheten korrekt information i de frågor som gammelmedia inte rapporterar om sanningsenligt.”

Vill du prova Nya Tider helt utan förpliktelser så är det gratis att få tre nummer hemskickade och tidningen kommer förpackad i skyddande kuvert. Erbjudandet gäller t o m 2016-09-30.

Dags att "läsa på" lite?

UPPDATERAT: Gårdagens roligaste anknyter till bilden ovan, som jag valde att beskära för att bara visa det totalt intelligensbefriade budskapet. HELA bilden delades dock friskt i olika grupper på Facebook, men i en av dessa blev bilden anmäld för “naket innehåll” och borttagen! Jag har dock inte sett att den blivit borttagen i någon annan grupp. Det enda nakna innehållet är detta magparti på personen som håller upp skylten!

Del av bild som anmäldes för "Naket innehåll" på Facebook

2 comments to Dags att “läsa på” lite?

 • Per

  Du kan ju läsa vad Mattias Karlsson anser om Nya Tider och att inga från SD skall stödja den.

  • Karlskronabloggen

   Ja, jag följer Mattias på Facebook och läste hans långa inlägg i fredags kväll så jag vet vad han skrev. Skulle dock vilja att han utvecklade sista stycket (nedan) lite mer och framförallt hans avrådan om att inte “aktivt stödja Nya Tider”. Jag vet att en liknande fråga var uppe för några år sedan när det gick ut någon slags officiell rekommendation från partikansliet att man inte skulle länka till vissa alternativa medier, dock var detta innan Nya Tider grundades.

   “Min uppfattning är att man som politiskt intresserad bör kunna ta del av material ifrån många olika källor och att även personer och tidskrifter som man inte delar grundläggande ideologi med ibland kan ha tänkvärda saker att säga. Mot bakgrund av ovanstående avråder jag dock alla SD-medlemmar ifrån att aktivt stödja Nya Tider.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>