Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Suk (Nya Tider) vs. Arnstad

För er som missade debatten mellan Vávra Suk från Nya Tider och riksstollen Henrik Arnstad i gårdagens Aktuellt så kommer den här. Det var många sanningar Vàvra Suk fick framföra, t ex om svenska gammelmediers systematiska lögner och låga förtroende. Vávra Suk fick även in information om Sverigedemokraternas verkliga storlek i opinionen från de undersökningar gammelmedierna konsekvent mörklägger. Dessutom fick han göra ohejdad reklam för det gratisnummer av Nya Tider som delas ut gratis på Bokmässan i Göteborg och bl a innehåller ett stort reportage med exempel på mediernas lögner.

“Låtsashistorikern” Henrik Arnstad hade inga argument överhuvudtaget, utan bara hans vanliga floskler kring nazismen och “Det var så började det på 1930-talet…” Jag trodde faktiskt jag sett Henrik Arnstad för sista gången i samband med debatten mellan Sverige och Danmark om “flyktingkaoset” för ett år sedan där han var en total katastrof. Nu är jag dock helt säker – nedanstående insats från Henrik Arnstad innebär att han aldrig mer blir inbjuden som “expert” i debatter!

Såg att Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski redan gått i taket över att Vávra Suk fick framföra sin beskrivning av verkligheten så öppet utan att bli avbruten. Jag gissar också att programledaren Cecilia Gralde kommer att få sig en åthutning från sina chefer på SVT för hennes sätt att ge så fria tyglar till Vávra Suk.

För övrigt intressant uttryck “Lögner sprids” för det är just lögner Dagens Nyheter spridit i form av rent fabricerade artiklar och det är om dessa som ett av reportagen i nya numret av Nya Tider handlar, bl a det påhittade reportaget om rasistiska brandmän i Boden som påstods ha mobbat bort en muslim från jobbet. Den enda invandrare som jobbat som brandman i Boden är en man från Vitryssland som fortfarande är anställd.

Peter Wolodarski på DN gillade ej detta inslag i SVT Aktuellt

UPPDATERAT 2016-10-09: “Oberoende” SVT har tydligen censurerat hela debatten och plockat bort den från sin hemsida, men även tvingat YouTube att ta bort inslaget. Debatten finns dock att se på

http://www.dailymotion.com/video/x4udr2u_nya-tiders-vavra-suk-i-aktuellt-den-22-september-2016_news

7 comments to Suk (Nya Tider) vs. Arnstad

 • Fd K-a-bo

  Är inget större fan av Vavra Suk, han glider lite för mycket på frågor, även här, hans åsikter är emellanåt lite diskutabla.
  Å andra sidan, Arnstad gjorde verkligen ingen god insats här, han gjorde en Palme, hans svarade på andra frågor än de ställda, hans kommentar om sin kand examen från VS (ok, det var nog lite lågt av VS) ville ha inte ens svara på..
  En rätt typisk Arnstadinsats i stort men knappast oväntad, håller vi oss till “etablerade media” är åsiktskorridoren mycket smal och r-ordet ligger nog på snabbtangent hos de flesta skribenter.
  Några små ljuspunkter syns dock i tunneln, vi får hoppas att det inte är ett mötande tåg..

  • Karlskronabloggen

   Precis, Arnstad bara svamlade samma gamla vanliga floskler som alltid utan att svara på det frågan gällde!

   När det gäller slutklämmen tycker jag faktiskt det var berättigat av Vávra Suk att ta upp Arnstads fejkade historikexamen. Statsminister Stefan Löfvén hänvisade ju till Henrik Arnstad som sin egen expert för ett år sedan. Alla vi som även läser alternativa medier känner naturligtvis till hela denna långa historia, men det var bra att det nu framkom även i svensk “public service”.

 • Bränteknuva

  Jag tycker synd om Henrik Arnstad för han verkar helt sakna självinsikt. När han lämnade studion trodde han säkert att han krossat nazisten Suk. Ungefär som i Danmarksdebatten när han efter sa han var nöjd med att ha krossat dom danska rasisterna. Arnstad i teve blir nästan som lyteskomik, men han förstår det inte själv. Märkligt att han blir inbjuden till debatt gång på gång.

 • Fd K-a-bo

  Nu har Hr panzergeneral Arnstad fått en typ av genmäle, i AB förstås.
  http://unvis.it/aftonbladet.se/debatt/article23587607.ab
  Inte oväntat känner han sig förorättad, illa behandlad och missledd av SVT
  Nåja, ingen är väl förvånad?
  DN-bossen Wolodarski var ju också på TV (imorse?) och vräkte ur sig en del, han var mest irriterad över att typer som Vavra Suk överhuvudtaget tillåts visa sig i TV, inte upprörd över argumenten. DET förstår jag, yttrandefriheten sitter idag löst i landet.
  “Tyck gärna – men tyck rätt” tycks ledorden vara.

  • Karlskronabloggen

   Ja, jag läste också “pansargeneralens” genmäle i morse. Han verkar leva i en helt egen värld och jag skrattade gott när läste

   “Efter sändningen. Först och främst översköljs jag av positiva kommenterare och beröm, från alla håll och kanter.”

   Jag har inte sett en enda kommentar från någon, ens i gammelmedierna, som berömt Henrik Arnstads insats. Hans katastrofala “insats” har överhuvudtaget aldrig tagits upp utan all kritik riktar in sig mot Vávra Suk och Aktuellt.

 • Jimmy Windeskog

  Nu har SVT censurerat bort debatten från sin och andras hemsidor, den blev för pinsam för Arnstad.

 • Karlskronabloggen

  Hahaha, ja det blev väl för mycket för SVT. Har tidigare noterat deras ovilja att ens nämna Arnstad vid namn när debatten varit uppe till diskussion. Statsministerns expert kallades t o m en av “två extremister som debatterade” i ett inslag där debatten debatterades! Vi kommer garanterat aldrig att få se Henrik Arnstad som “expert” i någon debatt i SVT framöver.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>