Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“En ny tid kräver ny media”

Efter gammelmediernas näst intill galna gratisreklam för Nya Tider, med kulmen i gårdagens SVT Aktuellt är det inte att undra på att deras monter på Bokmässan i Göteborg blev en stor succé. Köerna ringlade tydligen långa för att få ett gratisexemplar av Nya Tiders senaste veckoutgåva, men även för att köpa böcker.

Debatten i svenska gammelmedier har bara handlat om Nya Tider, men det är förlaget AlternaMedia som egentligen är utställaren och som förutom tidningen även publicerar böcker. Senast i raden är Stefan Torssell och hans bok “M/S Estonia – Svenska statens haveri” som jag just avslutat läsningen av och jag ska skriva en recension vid senare tillfälle. Stefan gick till sjöss som 15-åring och blev sedermera sjökapten och ännu senare byrådirektör på Sjöfartsverket. Hans bok kring svenska statens mörkläggning av Estoniakatastrofen är troligen en av årtiondets viktigaste svenska böcker.

De jag känner igen på bilden är en minimal profil av chefredaktören Vávra Suk, bredvid honom Jan Sjunnesson och sedan Sanna Hill. I mitten, under en klockren slogan “En ny tid kräver ny media”, sitter Stefan Torssell och signerar sin senaste bok om Estoniakatastrofen och efter att ha läst boken förstår jag att det var många intresserade köpare på kö och som då givetvis även ville ha en signatur eller dedikation.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>