Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Gammelmedier levererar

Jag brukar sällan länka till “hatsajter” men här kommer två underbara artiklar från Aftonbladet respektive Expressen (klicka på bilderna för att komma till artiklarna).

Den översta är från Aftonbladet som har en krönikör som presterar en helt bisarr krönika där hon kommer fram till slutsatsen att det i Sverige nya fenomenet med gruppvåldtäkter på färjor beror på gammal svensk “fyllekultur”. Det var länge sedan jag läste något mer verklighetsfrånvänt överhuvudtaget.

Gammelmedier levererar

Den nedre artikeln är från Expressen där en kvinna förfasar sig över en hemgjord skylt som någon satt upp i bostadsområdet Haga i Örebro. Hon kallar den både “rasistisk” och “hets mot folkgrupp” och Expressen nappar givetvis och ställer upp med ett reportage. Polisen i reportaget ger dock en bra förklaring och beskriver varför skylten inte kan betraktas som olaglig inom dessa lagrum.

Gammelmedierna levererar

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>