Arkiv

Bokbörsen

“Westra Amiralitätsgatan”

Westra Amiralitätsgatan” är titeln på detta gamla vykort från 1905. Året efter genomfördes en stavningsreform i Sverige och då blev namnet “Västra Amiralitetsgatan“. Sedan 1941 är namnet bara “Amiralitetsgatan” och av byggnaderna som syns på bilden finns idag bara ett hus kvar, det höga i korsningen med Konstapelsgatan till höger. Några år senare kom spårvagnarna att passera här på väg mot ändstationen “17:s port“. Senare blev korsningen mest känd som “Sveas hörna“, men också för “Sveriges modernaste danssalong – Flamingo Club“.

"Westra Amiralitätsgatan" 1905

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>