Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Pelle Kavat i Afrika

Dags för humor från gamla tider, för jag hittade en gammal Kamratposten nummer 16  år 1952 och nedan kommer en humoristisk seriestrip från den tidningen. Alla minns nog Kamratposten och att den delades ut gratis till alla elever i skolan, åtminstone under min tidiga skoltid. Just denna tidning är dock tio år före jag läste Kamratposten, men jag vet att många läsare av Karlskronabloggen har åldern inne och kanske t o m minns Pelle Kavat från 1950-talet som gjordes av den danske tecknaren Axel Östrup.

Lite historik kring Kamratposten är att den startade redan 1892 under namnet “Folkskolans Barntidning“, men bytte sedan namn till “Kamratposten” år 1950 och vad jag förstått finns den fortfarande, men tycks inte vara gratis längre. Jag tror heller knappast att en seriestrip som denna, trots humorn, skulle kunna publiceras i dag utan att de politiskt korrekta gammelmedierna skulle gå i taket och vråla om Sveriges mest uttjatade och därför totalt meningslösa ord “rasism“.

Pelle Kavat i Afrika

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>