Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Två “pudlar” denna vecka!

Två "pudlar" denna veckaFör någon dag sedan fick Bokmässan i Göteborg göra en “pudel” och ändra sitt beslut att inte låta tidningen Nya Tider få delta på årets mässa.

Det roliga var att mässans tema är “yttrandefrihet” och så försökte ledningen själva strypa just denna efter påtryckningar från “PK-maffian“.

Idag kom som väntat ännu en “pudel“, denna gång från Best Western Gustaf Fröding Hotell & Konferens i Karlstad. Hotellet hade musikern Peter Jezewski bokad för fem julshower på hotellet, men dessa avbokades av hotellet eftersom Peter Jezewski spelade på Sommarfestivalen i Sölvesborg som arrangerades av Sverigedemokraterna. Hotelledningen gav ett ultimatum till artisten att han skulle “be om ursäkt” för att han i en intervju sagt att han sympatiserade med Sverigedemokraterna i många frågor. Peter Jezewski vägrade givetvis göra detta och blev därför avbokad.

Trycket blev dock enormt på hotelledningen i sociala medier med avbokningar, klippta Best Western-kort, Sverigedemokraternas toppnamn manade till bojkott, en störtflod av negativa recensioner på hotellets Facebooksida o s v.

Den centrala ledningen för Best Western var inte glad, eftersom det negativa drevet drabbar alla hotell i Best Western-kedjan. Ledningen gick t o m så långt att de konstaterad att “Gustaf Fröding” inte kunde vara kvar som Best Western-hotell om de inte bad artisten om ursäkt och tog spelningarna åter. Enligt meddelande var det sedan “krismöte” i Karlstad och ursäkten kom naturligtvis som ett brev på posten och Peter Jezewski får nu göra sina fem julspelningar.

Två underbara exempel på demokraturen i Sverige, men när de politiskt korrekta stollarna båda gångerna fick ge vika för den folkstorm som skedde, särskilt i det senare fallet!

Vinnare i det första fallet är Nya Tider som fick ovärderlig gratisreklam och många nya prenumeranter till sin tidning, plus säkert massor av extra besökare till sin monter på Bokmässan 22-25 september.

I det andra fallet är vinnarna Sverigedemokraterna, som också fick massor av gratisreklam, men framförallt Peter Jezewski efter att  Jimmie Åkesson bad sina följare på Facebook att köpa en nedladdning av hans låt “Jeannie´s Coming Back” så den klättrar på Itunes och bara sju timmar senare konstaterar Aftonbladet:

Nu ligger låten etta och har knuffat ner både Beyonce och Justim Timberlake på listan.

Kent Ekeroths kommentar sammanfattar klockrent den senare “pudeln” med Peter Jezewski:
SD är som Hulken

4 comments to Två “pudlar” denna vecka!

 • Fd K-a-bo

  Det är inte lätt att stå för sina åsikter när det drabbar plånboken..
  Sd påpekade att man hade offerter på 1.5 miljoner inne hos Best Western, och plötsligt bytte man åsikt?
  Vilka gummiryggar!
  I grenen “ta ansvar” ligger Sverige och svenskar inte högt uppe på listan.
  Fast DET var ju ingen nyhet, möjligen att jag råkar äga några vinyl med Boppers..

 • Karlskronabloggen

  Mycket snabbt och mycket bra agerat av den centrala ledningen hos Best Western i Sverige. Särskilt att “Gustaf Fröding” inte kunde vara kvar i Best Western-kedjan om de inte bad om ursäkt för avbokningen. Hotellet i Karlstad levde helt klart inte upp till Best Westerns “värdegrund”. Tror det snabba agerandet minskar skadan, men visst kommer alla Best Western-hotell i Sverige ändå att ta skada av detta enda hotells odemokratiska beteende.

 • Bränteknuva

  Undra om det inte blev kortslutning i vänstermediernas Twitter och Facebook konton av dom två pudlarna? Det måste vara svårt för dom som är PK nu.

 • Per

  Det var väl bombhoten och mordhoten som tvingade fram förändringen och även att det kan bli dyrt att bryta avtal. Nästa år lär det inte bli något avtal från början. Artisten kunde ju lätt ha löst problemet genom att ta avstånd från nyfascismen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>