Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Hahaha om “Ung och stolt”

Dagens roligaste är gammelmediernas hets kring att Bedårande Barn gjort en s k “cover” på artistkollegan Eva Dahlgrens låt “Ung och stolt“. Det är inget som är olagligt på något sätt utan många band gör “covers” på samma sätt. Problemet för gammelmedierna är att Jimmie Åkesson (SD) spelar piano i denna version och gammelmedierna fattar fortfarande inte att detta löjliga beteende enbart ökar stödet för Sverigedemokraterna. Det var redan förra sommaren samma trams när Bedårande Barn gjorde “Jag tänker be för Sverige”, som hade Simon Ådahl som författare. Jag förstår inte problemet, men måste givetvis dela låten och jag tycker den är bra, fast faktum är att “högerextrema” Ultima Thule gjorde en minst lika bra “cover” på exakt samma låt redan 1996(!) (utan att gammelmedierna gick i taket), men här kommer Bedårande Barn!

Det är väl lika bra att även köra Ultima Thules gamla version som också finns att ta del av…

2 comments to Hahaha om “Ung och stolt”

  • Per

    Varje gång de spelar den bidrar de ekonomiskt till mångkulturen.

  • Karlskronabloggen

    Ja, fast det var ju ett minst sagt “svävande” uttalande Eva Dahlgren gjorde:

    “De förhoppningsvis få intäkter som denna version kommer att tillfalla mig som upphovskvinna kommer jag att skänka till dem som arbetar för ett mångkulturellt Sverige”.

    Jag ser inga större problem med “mångkultur”, så länge ideologin islam inte är inblandad, så det skulle vara intressant att veta mer exakt vad hon menar med “mångkulturellt Sverige” och vilka organisationer hon i så fall skänker pengarna till.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>