Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

SD stadigt största parti

I den mätning som opinionsinstitutet YouGov och Sveriges största tidning Metro gör är Sverigedemokraterna stadigt Sveriges största parti sedan sommaren 2015. Senaste mätningen kom igår och visar samma trend och siffrorna visar mellan 24 och 29 procent senaste året. Personligen tror jag siffran för SD är lite för hög eftersom YouGov använder en undersökningsmetod baserad på personer som själva anmält sig till att vara med och att denna görs via webben. Dock är felmarginalen nog mindre än de undersökningar vissa gammelmedier redovisar från t ex SIFO som innebär uppringning till hem- eller mobiltelefoner. Senaste två valen har norska Sentio båda gångerna haft helt rätt med Sverigedemokraternas resultat och det är rätt rimligt med mellan 22 och 25 procent i deras undersökningar senaste året och tre ungefär lika stora partier i Sverige just nu.

SD stadigt största parti

1 comment to SD stadigt största parti

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>