Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Karlskrona 336 år igår!

Igår den 10 augusti fyllde Karlskrona 336 år. Kommer ni ihåg festligheterna på “Privilegiedagen” den 10 augusti 1980 då det var 300-årsjubileum och “Sail Karlskrona” med alla gigantiska segelfartyg och “Knugen” och Silvia på besök? Då gavs även dessa 100-kronors jubileumsmynt i silver ut (det fanns även en 10-kronorsvariant i brons) som man kunde växla till sig åtminstone i dåvarande Sparbanken och de gick att använda för att handla i affärerna, åtminstone i Karlskrona, men de flesta sparades nog som minnen.

Dessutom fick alla flickor som föddes under hela 1980 ett silversmycke av Karlskrona kommun. Jag kom själv inte ihåg om pojkar fick något annat, men fick svar i “Karlskrona Nu och Då” på Facebook att även pojkarna fick en “minnesberlock i silver” och att Siv Elofsson (som kanske var kommunalråd?) överlämnade smycket personligen på BB. För alla barn som föddes just den 10 augusti 1980 fick de sina smycken i guld!

Karlskrona 336 år igår

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>