Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vill du kandidera för SD?

Sverigedemokraterna ligger redan i startgroparna inför Val 2018 och de som vill kandidera uppmanas att skicka in sin kandidatförsäkran redan nu. Detta gäller dock i första hand de medlemmar som vill kandidera BÅDE till Kyrkovalet 2017 och de olika valen den 9 september 2018. Då ska kandidatförsäkran vara inskickad senast den 1 december 2016, men för de som inte är intresserade av kyrkovalet räcker det med den 1 december 2017. Detta gäller faktiskt inte bara “nya” medlemmar som vill kandidera utan även alla som har lokala politiska uppdrag idag måste också göra detta.

Det är i första hand en försäkran om att man tänker arbeta för Sverigedemokraternas värderingar och politik, ha hög närvaro i det aktiva arbetet o s v. Dessutom krävs ett oöppnat kuvert från Polisen med eventuellt utdrag ur belastningsregistret och det kan bara den enskilde själv beställa. Observera att kuvertet från Polisen måste bifogas oöppnat! Vill man kandidera till kyrkovalet 2017 måste man också bifoga ett bevis på att man är medlem i Svenska Kyrkan, vilket man får på sin pastorsexpedition.

Klicka på bilden nedan så kommer all information om vad som behöver göras.

Kandidera för SD i valen 2017 och 2018

När kandidatförsäkran inkommit begär partiet även en kreditupplysning för att se om det finns betalningsanmärkningar och kollar också med den lokala partiorganisationen på hemorten. Uppfyller man kraven kommer så ett brev eller e-postmeddelande senast inom två veckor “Godkänd som kandidat”.

Godkänd som kandidat för Sverigedemokraterna 2017-2018

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>