Arkiv

Bokbörsen

Saltöskolan och Saltösand

Sprang en runda runt Saltö i morse och bl a längs badstranden och kom att tänka på denna härliga sommarbild från Saltösands badstrand med de gamla omklädningshytterna! Precis som idag (dock inte så tidigt som när jag sprang i morse) sitter många och solar uppe på berget och njuter av utsikten. Bilden är från 1953 och högst upp på berget tronar den då rätt nya Saltöskolan som invigdes den 3 oktober 1948. Där har många äldre karlskronabor gått i låg- och mellanstadium, men skolan är fortfarande igång i kommunal regi. Totalt har Saltöskolan idag 175 elever i klasserna 1-6 och det finns även tre fritidsavdelningar.

Saltöskolan och Saltösand

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>