Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Förnekelsen är total

Förnekelsen är total i svenska gammelmedier och bland svenska sjuklöverpolitiker när det gäller den senaste tidens terrorattentat. När det gäller attentatet i Nice den 14 juli “hoppas” de tydligen fortfarande på att det inte har några kopplingar till islam och islamism, trots att för alla som följer rapportering i utländska medier är detta ställt utom allt tvivel. Så sent som i morse satt inrikesminister Anders Ygeman (“Ynkeman”) i svensk TV och hävdade att “allt är ännu inte klarlagt om motivet”. Likadant Fredrik Reinfeldt för några dagar sedan, som i en intervju fabulerade om att det var “en arg ung man som tappat fästet i livet p g a psykiska problem, alkohol och skilsmässa”, men inte ens ett ord om den redan då kända och tydliga kopplingen till islamism.

Idag kom ännu ett fall där ett s k “ensamkommande barn” från Afghanistan yxhuggit en massa människor på ett tåg i Tyskland. Faktiskt förvånande att både SVT, TV4 och övriga gammelmedier rapporterar om att det var ett “17-årigt ensamkommande barn” (vilket kan innebära allt mellan 17 och 45 år). Utländska medier rapporterar också om att mannen skrikit “Allahu Akhbar” (Gud är stor) vid attacken och att polisen hittat en hemgjord IS-flagga i hans rum hos den tyska familj där han bodde. Dock ännu när detta skrivs inget om detta i svenska medier, utan där hävdas fortfarande att “motivet är oklart”, trots att det är så klart det någonsin kan bli.

Denna bild passar bra för Sjuklövern och gammelmedierna, speciellt med tanke på händelsen i Tyskland.

Förnekelsen är total

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>