Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Trevligt besök i Ronneby

I söndags blev ett ett kort besök i Ronneby med kinesiska vänner följt av en liten tur runt om i ett regnigt Karlskrona, med bl a ett kort besök på Marinmuseum. Loppmarknaden i Ronneby var inte mycket att hurra för i söndags, det var mycket länge sedan jag såg så få försäljare där. Knappast en enda som stod utanför själva Brunnshallarna, men även inne i hallarna gapade många bord tomma. Det blev därför bara ett kort besök följt av en långpromenad på slingan som bl a går förbi Trollsjön, där den första bilden är tagen.

På den andra bilden träffade jag en kines bosatt i Ronneby som jobbade med att göra reklam utanför en restaurang där kocken tidigare varit anställd av några av våra kinesiska vänner som har restaurang i bl a Växjö.

Mina komplimanger till den unge kocken som hade lagat “riktig” kinesisk mat och inte det som kallas “kinamat” i Sverige. Jag gissar dock att det var efter önskan från våra kinesiska vänner och helt klart inte fanns på menyn.

Kinesiska besökare vid Trollsjön i Ronneby

Träffade en trevlig kines på Kungsgatan i Ronneby

2 comments to Trevligt besök i Ronneby

  • Bränteknuva

    Den kinesiska mannen på den undre bilden borde räknas som rasistisk. Typisk stereotyp bild av kineser från gamla tider. Eller hur?

  • Karlskronabloggen

    🙂 Precis “Bränteknuva”, men det beror naturligtvis på att de som äger restaurangen kommer från Kina som den lilla gubben utanför restaurangen inte blivit anmäld för diskriminering. Hade det varit svenska ägare skulle nog någon “vänstertomte” i Ronneby agerat för länge sedan och rapporterat till Sydöstran som då skulle slagit upp det på förstasidan.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>