Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dagens gapskratt i BLT

Av någon anledning kom jag in på en länk till en artikel i Blekinge Läns Tidning (BLT) med rubriken “Journalister mörkar sanningen” och som beskrev en vanlig dag på redaktionen. Artikeln är skriven av Melina Ekh och det som föranledde gapskrattet var nedanstående stycke i artikeln:

Dagens gapskratt i BLT

KLOCKRENT, det är ju precis därför alltfler väljer att läsa alternativa nya medier som t ex Avpixlat, Fria Tider, Exponerat och Flashback eller tar del av ocensurerade nyheter via olika grupper eller sidorFacebook. Det som är en “svåravlivad myt” är snarare att gammelmedierna berättar om verkligheten och det är härligt att se att fler och fler upptäcker de alternativa medierna som beskriver verkligheten utan skygglappar och s k “pressetiska regler” som senaste årtiondena omvandlats till “pressetniska regler”.

3 comments to Dagens gapskratt i BLT

 • Fd K-a-bo

  En och annan kanske minns gruppvåldtäkten på en Finlandsfärja för nåt år sen`?
  Var det sex somalier som förnöjde sig?
  Hur länge envisades t ex Aftonbladet med att det var svenskar som var gärningsmän?
  Inte “svenskar” utan svenskar!
  Melina Ekh bör nog uppdatera sig om vad som händer runt henne, gärna ta med sambon och besöka ett äkta berikat område i någon stostad, på kvällen, för vad som skrivits av henne, det ÄR skrattretande!

  • Karlskronabloggen

   Ja, jag minns Lena Mellins förvirrade intervju där hon sa att Aftonbladet skrev att det var svenskar “eftersom färjan avgick från Stockholm”. Sen försökte man blanda bort korten med att det var “svenska medborgare”, vilket också visade sig falskt eftersom ingen var varken svensk eller svensk medborgare. Däremot skrev ju Aftonbladet gärna som det “somaliska bandylandslaget” från Borlänge och då var det inga problem att kalla lagets spelare vid sin rätta nationalitet!

 • Bränteknuva

  Pinsam artikelserie BLT kör just nu för att tala om hur bra och duktiga dom är och att man ska lita på dom. Enda lösningen är att dom inte mörklägger fakta framöver. Då har dom kanske chansen att minska tappet till dom nya medierna. Sen kan ju journalisten göra ett studiebesök på Kungsmarken, Marieberg eller Gullaberg och skriva en artikel om hur förträffligt det är där. Dvs utan att tillrättalägga och censurera artikeln.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>