Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Tre jämnstora partier idag

April månads sista opinionsmätning presenterades ovanligt sent av YouGov och av någon anledning presenterades den inte i gratistidningen Metro, som de senaste åren? Jag har ingen aning om anledningen till detta, men kanske samarbetet är på väg att upphöra? Sverigedemokraterna har varit största parti varje enskild månad sedan juni 2015 och är faktiskt störst även i april 2016, även om topplatsen är delad med Moderaterna23,6 procent. Bara tiondelen bakom hamnar Socialdemokraterna på 23,5 procent.

De mätningar gammelmedierna presenterar ger rätt mycket lägre siffror för Sverigedemokraterna, men de är gjorda via telefonintervjuer på hemnummer eller personliga mobilnummer och har naturligtvis både en betydligt högre felmarginal och fler uppringda som “inte vill svara” på frågan om partisympatier. Dagens resultat från YouGov stämmer också rätt väl med norska Sentio, som senaste två valen varit i särklass bäst på att pricka in Sverigedemokraternas resultat.

Både Kristdemokraterna och Liberalerna ligger under riksdagsspärren i denna undersökning och en lite märklig notering är att just nu hårt ansatta Miljöpartiet faktiskt ökar marginellt!

Tre jämnstora partier idag

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>