Arkiv

Bokbörsen

“Körsbärsblommans Dag”

I morgon lördag den 16 april är det “Körsbärsblommans Dag” som bl a firas i Kungsträdgården i Stockholm mellan klockan 14.00 och 17.00. En av arrangörerna är Japanska Föreningen i Stockholm och detta är en av de viktigaste årliga högtiderna i Japan och folk samlas i parkerna under körsbärsträden för att ha picknick. För åtta år sedan var vi i Fukuoka i Japan och det var inte ens just den speciella dagen, men så här såg det en vanlig fredagskväll i april i en av Fukuokas största parker när vänner samlades i grupper och grillade och åt och drack gott. Det fanns även gott om tillfälliga försäljningsställen för mat och dryck i parken, så även de som inte bokat platser under träden blev tillgodosedda!

Körsbärsblommans Dag

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>