Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Körsbärsblommans Dag”

I morgon lördag den 16 april är det “Körsbärsblommans Dag” som bl a firas i Kungsträdgården i Stockholm mellan klockan 14.00 och 17.00. En av arrangörerna är Japanska Föreningen i Stockholm och detta är en av de viktigaste årliga högtiderna i Japan och folk samlas i parkerna under körsbärsträden för att ha picknick. För åtta år sedan var vi i Fukuoka i Japan och det var inte ens just den speciella dagen, men så här såg det en vanlig fredagskväll i april i en av Fukuokas största parker när vänner samlades i grupper och grillade och åt och drack gott. Det fanns även gott om tillfälliga försäljningsställen för mat och dryck i parken, så även de som inte bokat platser under träden blev tillgodosedda!

Körsbärsblommans Dag

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>