Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ny snyfthistoria från SVT

SVT Västnytt levererade en ny snyfthistoria om en 20-åring från Somalia som kommit till Italien och då angett att han är född 1995, dvs 20 år gammal och inget barn. Därefter sökte han sig dock till bidragsparadiset Sverige och påstod då att han bara är 15 år och han har tydligen placerats i ett åttondeklass i en lokal skola. SVT har sedan tagit kontakt med bl a en läkare med starka vänstersympatier som påstår att mannen “omöjligen kan vara mer än 15-16 år” och det är ju märkligt att en läkare kan fastställa åldern i just detta fall. Normalt sett rapporterar ju gammelmedierna enbart om läkare som säger att “det är omöjligt att fastställa ålder” trots att det gäller uppenbart överåriga personer, men här fungerar det tydligen? Det mest flagranta fallet är väl den 45-årige mannen i Växjö som bodde på ett hem för “ensamkommande flyktingbarn” och där våldtog en 12-årig pojke.

Mannen har fått ett utvisningsbeslut från Migrationsverket, men SVT redovisar i vanlig ordning inte anledningen på ett korrekt sätt. Mannen har redan som 20-åring beviljats uppehållstillstånd i Italien av deras myndigheter och utvisningen ska ske till just Italien och inte till hemlandet Somalia. Helt i enlighet med Dublinförordningen.

Johan AnderssonGranskning Sverige ringer upp läkaren och frågar hur hon kan vara så säker på åldern!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>