Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bra aprilskämt av DN!

Dagens Nyheter levererar ett mycket bra aprilskämt i en artikel “Högt betyg till mediers trovärdighet”. Enligt artikeln skulle exempelvis helt otroliga 75 procent av svenska folket ha förtroende för vänsterstyrda Sveriges Television och bara fyra procent ha förtroende för Sveriges mest välbesökta alternativa nyhetstjänst Avpixlat. Helt klart ett av dagens allra bästa aprilskämt 1 april 2016!

Dagens Nyheter: “Högt betyg till mediers trovärdighet”

Avpixlat - Ocensurerade nyheter på internet

5 comments to Bra aprilskämt av DN!

 • Fd K-a-bo

  Datumet för DN:s publicering av undersökningen, sann eller inte, tyder på att all form av verklighetsförankring helt saknas i DN:s ledning.
  DN är INTE längre Kungen av Media i Sverige och dess trovärdighet sjunker stadigt.

  • Karlskronabloggen

   Undersökningen publicerades sent på kvällen innan den 1 april, så den har säkert skett i verkligheten. Men RESULTATET blev till ett riktigt aprilskämt.

 • Per

  Ja det förstår ju alla normalbegåvade att 4% är fel för Avpixlat. Den rätta siffran är 0,4%.

  • Karlskronabloggen

   Som någon statsvetare påpekade är frågan helt ointressant och missvisande så länge den inte delas upp på olika områden och speciellt då gammelmediernas rapportering kring invandringshaveriet. Om du frågar mig om jag har förtroende för t ex sportbevakningen på SVT, Aftonbladet o s v så har jag självklart det. När det gäller vissa andra samhällsfrågor, t ex rapporteringen kring invandring, kriminalitet, skolresultaten o s v är förtroendet noll för min del.

   Jag skulle faktiskt gissa att när det gäller just invandringshaveriet har Avpixlat större förtroende än gammelmedierna, men någon sådan undersökning kommer vi garanterat inte att få se!

 • Fd K-a-bo

  “Per” är en trogen läsare av Aftonblasket ser jag…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>