Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Politiskt Inkorrekts död

Politiskt Inkorrekt existerade åren 2008 till 2011 och var i slutet Sveriges största politiska blogg. Jag kan nog utan vidare skriva att det var den som på allvar fick upp mina ögon för den politiska och massmediala censuren i Sverige någon gång 2008-2009, till stor del också för att jag bodde mycket i Beijing och slapp indoktrineringen i gammelmedierna. Jag är också helt övertygad om att Politiskt Inkorrekt hade en avgörande betydelse för att Sverigedemokraterna tack och lov äntligen tog plats i Sveriges Riksdag 2010.

Med anledning att det är fem år sedan Politiskt Inkorrekts grundare Ronny Hagström, som skrev under pseudonymen Gustaf Janson, hastigt avled i sin hemstad Alanya i Turkiet, så råkade jag hitta nedanstående klipp på YouTube i samband med en artikel på Exponerat. Jag hade faktiskt aldrig hört klippet tidigare och man får tänka på att det spelades in i oktober 2011. Sveriges Radio redogör ganska bra om anledningen till sajtens uppkomst, men sedan är det en bedrövlig intervju med skaparens son och jag undrar om han skulle uttala sig likadant om sin far idag som för fem år sedan? Han tillhör dock “den förlorade generationen” som växt upp med total vänsterindoktrinering på t ex SVT från Bollibompa och framåt, så det är nog svårt!

Jag hade faktiskt själv en del kontakter med “Gustaf” under de åren genom att tipsa om artiklar och annat intressant. Blixtsnabbt kom nästan alltid en besökare från Alanya i Turkiet vid sådana tips. Minns bl a när jag tipsade om att Sydöstran i en artikel skrivit om en dömd rånare som lekt polis med sin “polisbil” på Verköleden och rånat och misshandlat en ung kvinna. Sydöstran hade skrivit ut att det var en “irakisk medborgare” och det var ju ett bra tips som renderade en artikel på Politiskt Inkorrekt med beröm till Sydöstran. Dock var detta tidig måndag morgon och när chefredaktören eller redaktionschefen kom till jobbet så censurerades “irakisk medborgare” omedelbart bort. Chefredaktörens svar på mail var att “det saknar betydelse”. Jag hade givetvis tagit en skärmdump och frågade “Gustaf” om han ville ha den, men det hade han självklart själv misstänkt att censuren skulle slå till, så Politiskt Inkorrekt uppdaterade artikeln och då inte med något beröm till Sydöstran!

Anledningen till att Politiskt Inkorrekt lades ned var att grundaren Ronny Hagström blev hastigt sjuk och komplikationer tillstötte tyvärr så han avled mycket snabbt. Domännamnet “politisktinkorrekt.info” var registrerat i USA med anonymitetsskydd och den ende som hade tillgång till inloggningsuppgifter var ägaren själv, inte ens hans sambo eller övriga redaktionsmedlemmar lyckades få fram dessa uppgifter. Med min egen erfarenhet från webbhotellbranschen vet jag att det finns inte en chans i världen att få kontroll på domännamnet i ett sådant läge om ägaren avlidit,  så när betalningsperioden förföll gick det helt enkelt inte att förlänga namnet.

Nedläggningen innebar dock en extremt kort glädje för gammelmedierna eftersom ersättaren Avpixlat drogs igång av de övriga redaktionsmedlemmarna i stort sett omedelbart!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>