Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Ser någon “barnen”?

Ensamkommandebluffen” blir ju direkt pinsam när gammelmedierna illustrerar med bild på “baaarnen”! Montaget nedan lånar jag från populära Politiskt InkorrektFacebook. Det handlar om att Sundsvall Hockey bjudit in 50 s k “ensamkommande flyktingbarn” till en hockeymatch illustrerat med en bild när “barnen” tidigare var på besök i ishallen. Bilden har delats och kommenterats flitigt i sociala medier under dagen och det finns en del helt obetalbara kommentarer för den som söker.

Inom ämnet var det för övrigt en mycket bra interpellationsdebatt i riksdagen idag där både representanterna för Moderaterna och Liberalerna efterlyste ålderskontroller av dessa s k “barn”. Sverigedemokraterna har efterlyst detta sedan inträdet i riksdagen 2010, men först nu börjar övriga partier vakna!

Är det någon som ser "barnen"?

 

Ett kompletterande inlägg i SAMMA ÄMNE:

På tal om “ensamkommandebluffen” skrev Ian Wachtmeister nedanstående på Facebook för knappt två månader sedan. Det inlägget från den 26 januari 2016 har givetvis inget som helst med “barnen” eller andra personer på bilden ovan att göra. Jag tycker ändå det passar bra i sammanhanget eftersom Ians inlägg behandlade just den åldersbluff som varit så både obegripligt och otroligt enkel att genomföra i Sverige fram tills idag, när de flesta övriga partier i riksdagen nu äntligen tycks anpassa sig till verkligheten.

Ian Wachtmeister om ensamkommandebluffen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>