Arkiv

Bokbörsen

“Relata Refero” 1967

Relata Refero” var Karlskronateknisternas tidskrift som kom ut en gång om året fr o m 1954. Bilden till vänster utgör baksidan på 1967 års upplaga med en mycket trevlig reklamteckning för Stadshotellet och Tavernan. Till höger tre samtida vykort från “Statt“. “Relata Refero” innehöll bilder och karikatyrer med verser om alla avgångelever. De tecknade annonserna antar jag finansierade utgivningen, men hur länge “Relata Refero” utkom känner jag inte till. Detta nummer från 1967 är det sista i min lilla “samling” med fyra årgångar. "Relata Refero" 1967

3 comments to “Relata Refero” 1967

 • Åke Svilling

  Vi höll fortfarande på med Relata då jag gick ut 1980

  Med vänlig hälsning Åke

 • Lars Nordberg

  Visst minns jag Relata Refero från mina år på Karlskrona Högre Allmänna Läroverk–ibland med en aning skabröst innehåll.

  Lars Nordberg
  Studentexamen 9 maj 1959

 • Karlskronabloggen

  Jag har fyra årgångar av “Relata Refero”:

  Årgång 1 – 1954
  Årgång 8 – 1961
  Årgång 12 – 1965
  Årgång 14 – 1967

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>