Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Daily Mail om naiva Sverige

Tidningsjätten Daily Mail i Storbritannien uppmärksammar idag den s k “ensamkommandebluffen” i Sverige med en lång artikel och några riktiga praktexempel på bild. De tre fall som tas upp på skärmdumpen nedan är till vänster “15-åringen” från Somalia som mördade en 22-årig anställd på ett boende för ensamkommande i Mölndal för ett par dagar sedan. I mitten klassikern i sociala medier “Sveriges snabbaste 14-åring” från Kristianstad och till höger “16-åringen” Ahmad som gosar med sin lilla teddy(is)björn.

Jag rekommenderar läsning av hela den långa artikeln i Daily Mail, antingen genom att klicka på bilden nedan eller på länken under. Det man frågar sig är hur har denna ensamkommandebluff överhuvudtaget kunnat få förekomma i Sverige? Jag minns när jag skrev om det i den gamla Karlskronabloggen och en annan blogg redan 2010 i samband med den fullständigt bisarra “Ahmad 14 år” från Somalia som väl helt säkert var åtminstone mellan 30 och 40 år, såvida han inte led av “Hutchinson-Gilfords syndrom”. På den tiden var det dock ytterst “kränkande” att ens ifrågasätta den ålder “barnen” uppger och bl a fick en av författarna till Sune-böckerna Anders Jacobsson sin blogg stängd av Expressen när han ifrågasatte åldersuppgifterna.

Det fanns dock redan på den tiden möjlighet att med tandröntgen och handledsröntgen fastställa ålder med maximalt två års diskrepans. Precis så som det fungerar vid VM i fotboll för olika yngre ålderskategorier.

Sammanfattningsvis dock mycket bra att den svenska naiviteten nu uppmärksammas internationellt!

Daily Mail om naiva Sverige

Daily Mail: “Just how old do you think these migrant ‘children’ are? Alarming pictures of refugees – including ‘the fastest 14-year-old in Sweden’ – that shed light on a growing scandal amid Europe’s asylum crisis

1 comment to Daily Mail om naiva Sverige

  • Fd K-a-bo

    Läser ofta Daily Mail.
    Sveriges rykte som “humanitär stormakt” har verkligen fått sig en rejäl puff i dagarna.
    En puff nedåt…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>