Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Tankarna går till mördaren?

Rikspolischef Dan Eliasson, tillsatt på politiskt korrekta meriter från tidigare chefsjobb på Migrationsverket  och Försäkringskassan, är åter i blåsväder  efter nedanstående intervju i SVT. Dan Eliasson verkar än en gång ha spårat ur totalt och uttrycker sympati för pojken eller mannen på boendet för “ensamkommande flyktingbarn” i Mölndal där en ung anställd 22-årig kvinna mördades.

Mördaren har tydligen en uppgiven ålder på 15 år, men i praktiken innebär det att han likaväl kan vara 25 eller 35 år eftersom ingen medicinsk ålderskontroll görs i Sverige, utan myndigheterna går enbart på personens egen åldersuppgift. Rykten förtäljer att det lär finnas en inofficiell regel att om personen inte ser ut att vara uppenbart över 40 år så går Migrationsverket på uppgiven ålder. Anledningen till att “barnen” uppger en ålder under 18 år är att asylprocessen då beslutas enligt helt andra regler än en äldre person.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>