Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Åkesson (SD) vs. Ferm (MP)

Igår kväll var debatt mellan Jimmie Åkesson (SD) och Maria Ferm (MP) i SVT Aktuellt. Det var en ganska märklig debatt där Maria Ferm argumenterar helt mot den regering där hennes eget parti ingår och TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson skrev följande på sin extremt populära Facebooksida:

“MYCKET MÄRKLIG DEBATT PÅ SVT AKTUELLT 21 NYSS
– REGERINGEN FÖRVIRRAR VÄLJARNA I DIREKTSÄNDNING
MP står och argumenterar för anhöriginvandring i studion samtidigt som SD argumenterar mot anhöriginvandring. Samtidigt har regeringen (som MP är en del av) nyligen lagt flera förslag om att minska just möjligheten till anhöriginvandring.
ANALYS: Hur ska väljarna kunna begripa regeringens politik i den hetaste politiska frågan när regeringen beslutar om en sak men står i TV på bästa sändningstid och argumenterar emot samma politik? Mycket förvirrande. Med den strategin är det inte konstigt att regeringen backar.”

Debatten ledde till tiotusentals kommentarer i sociala medier och det var kanske inte så lyckat av regeringen eller Miljöpartiet att skicka fram just Maria Ferm i denna debatt. Hon var inte alls mogen en debatt mot Jimmie Åkesson och kommentarer som “slakt” och “som ett småskolebarn mot sin lärare” var vanliga.

Fast jag tycker det är trist att många ofta kommenterar Maria Ferms tidigare kokainmissbruk som ligger många år tillbaka i tiden. Jag tycker hon ska ha en enorm eloge för att ha kommit tillbaka från sitt missbruk och om jag inte missminner mig är hon ganska nybliven mamma, så dessa gamla försyndelser borde vara överspelade. Jag tycker dock att hon är en av Sveriges mest verklighetesfrånvända politiker, men hon är i mycket gott sällskap i sitt parti och det finns betydligt värre “stollor” och även “stollar“.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>