Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Näst störst hos Aftonbladet

Många trodde att Sverigedemokraterna skulle gå ned i opinionen när nästan alla övriga partier anpassat sig och till stor del genomför Sverigedemokraternas politik när det gäller flyktingfrågor. Idag presenterades två opinionsundersökningar, dels från Sentio där Sverigedemokraterna backar marginellt till 25,5 procent, men fortfarande är klart största parti sedan i somras.

Mer uppseendeväckande då att Sverigedemokraterna nu är näst största parti i Aftonbladet och Inizios undersökning. Det beror dock mest på att Moderaterna backat sedan föregående undersökning, men tendensen är tydlig i alla undersökningar att Sverige nu har tre partier som är ungefär lika stora.

Personligen är jag inte särskilt överraskad för det finns ingen anledning att byta parti och det är alltid bättre att rösta på originalet än dåliga kopior. Sen vet ingen hur det blir framöver, om detta bara är “en tillfällig anpassning till verkligheten” som Åsa Romson (MP) uttryckte det.

Den klart viktigaste orsaken tror jag dock är att fler och fler har sett Sverigedemokraternas representanter i riksdagen och andra debatter och imponerats. Det är inte bara Jimmie Åkesson som är briljant i anföranden och debatter utan det finns en hel drös med andra företrädare som är på nästan samma höga nivå. Ett ytterligare skäl är att det är oerhört svårt att tänka sig att gå tillbaka till ett parti från sjuklövern när man en gång tagit steget och antingen blivit medlem eller sympatisör till Sverigedemokraterna.

Aftonbladet: “SD näst störst i ny mätning”

Näst störst hos Aftonbladet

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>