Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Snyft över “svenske David”

Aftonbladet gör återigen bort sig totalt då de skickar en anställd på tidningen, David Nyman, mitt i natten för att testa att ta sig till Sverige enbart genom att visa sin presslegitimation, som varken är en giltig ID-handling eller resehandling. Troligen trodde sig väl Aftonbladet kunna göra sig ett “scoop” ifall David tog sig genom kontrollen med ett ogiltigt ID-kort, men den danska kontrollen på Kastrup godkände inte detta. Så det blev i stället en snyftartikel om “Svenske David fast på Kastrup” som sägs fundera på att ta in på hotell.

Sen kan man för en gångs skull konstatera det denna gång verkar vara en svensk man och inte de “svenskar” som samma tidning skriver om vid gruppvåldtäkter eller resor för anslutning till Islamiska Staten.

Vilket kvalificerat trams av Aftonbladet! Uppmärksamheten i sociala medier har varit stor när det uppdagades att “svenske David” jobbar på Aftonbladet Kultur och det finns många klockrena kommentarer…

“- Varför gäller inte mitt medlemskort i Fantomenklubben?”
“- Jag trodde mitt fiskekort skulle räcka?”
“- Men jag visar ju mitt bibliotekskort?”

Relaterade länkar:

Aftonbladet: “Svenske David fast på Kastrup – trots id-handling”
Fnurra: “Aftonbladet använder aktivist i reportage”

3 comments to Snyft över “svenske David”

 • Lars Ottosson

  Vilka minnen med Fantomenklubben. Där är jag medlem.

 • Lars Lind

  Enligt Skatteverkets regler skall sekretessmarkering göras om den sökande bla. flyttar och inte söker medial uppmärksamhet.
  Hur i hela helvete kan Magnus Manhammar fått sekretess ID ???
  Manhammar gör allt för att synas och att skapa konflikter. M.M har inte heller flyttat.

  • Karlskronabloggen

   Det har ju i och för sig inte med inlägget att göra, men jag kollade just på birthday.se och Magnus finns inte med. Synd, för jag såg honom i CityHallen för några sedan och skulle i så fall frågat om anledningen. Ska fråga nästa gång jag träffar honom!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>