Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Årets svensk 2015 (?)

Zlatan Ibrahimovic utsågs till “Årets Svensk 2015” i Aftonbladet/Inizios undersökning och jag har absolut ingenting att invända mot det valet. Förutom målrekord i klubblaget Paris S:t Germain förde han till stor del på egen hand Sverige till EM-slutspelet i fotboll 2016, så Zlatan var ett utmärkt val!

DOCK, om man ska följa Aftonbladets vanliga “politiskt korrekta” agenda så borde Zlatan inte vara “svensk”, utan “fransman”. Aftonbladet vanliga linje är ju att alla som bor i Sverige (vilket Zlatan inte gjort sedan 14 år) är “svenskar”, t ex vid rapporteringen om massvåldtäktenFinlandsfärjan var det “åtta svenskar”, trots att ingen av de åtta ens hade svenskt medborgarskap. Lena Mellin på tidningen trasslade in sig i en massa löjliga bortförklaringar, bl a om att “färjan gick från Stockholm till Helsingfors” och liknande trams när hon blev uppringd och tillfrågad om varför Aftonbladet beskrev gärningsmännen som “svenskar”.

Sen är ju enligt Sveriges vice statsminister Åsa Romson “alla som åker tunnelbana i Stockholm svenskar”.

andra plats som “Årets Svensk” kom Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och man kan ju bara föreställa sig hur hur det säkert “knöt sig i magen” på Aftonbladets redaktion när Inizio redovisade undersökningen! Vilket dilemma och konstigt egentligen att de inte censurerade hela undersökningen!

Långt efter Zlatan och Jimmie hamnade t ex kronprinsessan Victoria, statsminister Stefan Löfvén och kung Carl XVI Gustaf. I övrigt att notera, trevligt att se nationalekonomen Tino Sanandaji på 13:e plats! Nedan kommer de 15 högst rankade i Sverige 2015!

1. Zlatan Ibrahimovic
2. Jimmie Åkesson
3. Sarah Sjöström
4. Hans Rosling
5. Volontären
6. Malena Ernman
7. Soran Ismail
8. Anders Ygeman
9. Kronprinsessan Victoria
10. Stefan Löfven
11. Carl XVI Gustaf
12. Margot Wallström
13. Tino Sanandaji
14. Lavin Eskandar
15. Leif GW Persson

Aftonbladet: “Zlatan är årets svensk”

2 comments to Årets svensk 2015 (?)

  • Bränteknuva

    Namnen på 5-7 är inte okey men annars är det rimliga namn. Om sen Ibra eller Åkesson är Nummer 1 beror på om man är mest intresserad av politik eller fotboll. Fast håller med att Ibra var extra bra 2015.

  • Karlskronabloggen

    Ja, det kan jag hålla med om, speciellt när det gäller den totalt verklighetsfrånvända Malena Ernman på sjätte plats. “Soran Ismail” på sjunde plats vet jag faktiskt inte ens vem det är (liksom “Lavin Eskander” på 14:e plats). Sen är ju inte “Volonären” på femte plats uppenbarligen inte ens en människa och borde naturligtvis inte varit med i en sådan omröstning.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>