Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Opinion: Telefon vs. Internet

Så här på årets sista dag hittade jag via Facebook dessa vackra staplar där en jämförelse görs mellan opinionsundersökningar som är gjorda via uppringning på hem- eller mobilnummer mot undersökningar gjorda via webben. Jag vet tyvärr inte vem som gjort sammanställningen, men jag tycker den visar en klar tendens att det är självklart att många som blir uppringda på sina hem- eller mobilnummer drar sig för att svara “Sverigedemokraterna” eftersom de inte vet vem som verkligen ringer och frågar.

När det gäller webbundersökningar finns det olika varianter och möjligen tenderar självrekryterande undersökningar att ge högre resultat för just Sverigedemokraterna. Det institut som nästan exakt prickat in Sverigedemokraternas resultat både 2010 och 2014 är Sentio, som är en webbundersökning, men dock inte självrekryterande som YouGov/Metro eller Inizio/Aftonbladet. (Sentio hade 26,6 % för SD i december).

Så verkligheten ligger nog åtminstone någonstans mittemellan staplarna nedan som bekräftar att det idag finns tre ungefär lika stora partier opinionsmässigt, men att Sverigedemokraterna är på god väg att bli Sveriges största parti i opinionen redan under 2016 torde stå utom allt tvivel.

För övrigt intressant idag att Jimmie Åkesson blev nummer 2 i Aftonbladet/Inizio efter Zlatan Ibrahimović i deras undersökning om årets svensk 2015! Lika intressant också att Novus presenterar en ny undersökning där Jimmie Åkesson nu har exakt lika stort förtroende som statsminister Stefan Löfvén med 21 procent!

Opinion: Telefon vs. Internet

1 comment to Opinion: Telefon vs. Internet

  • Lars Ottosson

    Jag tror sd är största parti i alla undersökningar innan 2016 är till slut. Dom andra partierna verkar inte fatta någonting. Dom ser åtstramningar av invandring som bara tillfälligt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>