Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Hoppa av spårvagnen…

Dagens gamla vykort är utgivet av Holger Bonderups förlag i Malmö som gav ut en magnifik serie med kolorerade vykort från Karlskrona år 1911. Här har fotografen lyckats fånga den sedan december året innan nya spårvagnen i korsningen mellan Landbrogatan och Ronnebygatan. Tillsammans med Pantarholmsbacken var detta en av de två platser där passagerarna hade möjlighet att hoppa av spårvagnen “i farten” utan att vänta till nästa hållplats, vilket de två militärerna på bilden här verkar utnyttja.

Jag har läst ett par olika historier kring dessa “hopp i farten” som inte hade lika lycklig utgång och i ett fall slutade med en längre vistelse på lasarettet efter att mannen som hoppade av slog huvudet i en lyktstolpe. Det gick säkert oftast bra större delen av året, men under kalla vintrar var det en viss risk att hoppa ut även om farten var ganska minimal i de två enda backarna längs spårvagssträckningen mellan Bergåsa och 17:s port.

Hoppa av spårvagnen i farten

1 comment to Hoppa av spårvagnen…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>