Arkiv

Bokbörsen

“Inget med islam att göra”

Det har varit både tragiskt och komiskt att följa rapporteringen i svenska gammelmedier kring terrorattentaten i Paris. Därför följde jag mest direktrapporteringarna via SkyNews, BBC och CNN eftersom dessa medier berättade om verkligheten. I Sverige var det i gammelmedierna från de första timmarna “DC” som gällde, dvs “damage control” för att minska ned betydelsen av vilka terroristerna var.

Utländska medier pratar och skriver om verkligheten och utländska politiker agerar efter verkligheten, men så inte i Sverige. Där öppnar en ny telefonlinje för terrorister, SÄPO ökar bevakningen vid boenden för “flyktingar” och med bottennappet från SVT att “eftersom vi nu lever i ett samhälle med olika kulturer och att vissa kulturer tar illa upp av vår livsstil, är det inte då dags för oss att ta lite mer hänsyn?”. Det går att räkna upp fler liknande kommentarer “in absurdum” och det är inte undra på att Sverige blivit ett stort skämt i utländska medier.

"Inget med islam att göra"

Kalle Strokirk - Anders Ygeman

1 comment to “Inget med islam att göra”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>