Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Varför denna stora skillnad?

Följde rapporteringen kring morden i Trollhättan igår “live” dels via olika tidningars webbsändningar och dels via Flashback. Skolan det rörde sig om var “av typ” Sunnadalskolan i Karlskrona med knappt några svenska elever, så det blev genast många spekulationer. Hela tiden låg dock rapporteringen på Flashback lite före gammelmedierna och en mycket tidig kommentar redan klockan 12.36 var helt klockren och visade sig stämma. “eftersom media rapporterar och svetsarn är på väg gissar jag att gm är svensk som har fått nog.” (Förtydligande:svetsarn” = Stefan Löfvén och “gm” = gärningsmannen).

Ja, det var rätt lätt att förstå att det var någon etnisk svensk som utfört dådet just för att Stefan Löfvén fick eld i baken och hastade till Trollhättan för att fördöma det vidriga dådet. Men var fanns statsminister Stefan Löfvén när de lika bestialiska morden på IKEA i Västerås inträffade? Då var det tydligen inte läge att hasta till Västerås, eftersom det var två svenskar som blev mördade av en person som just fått avvisningsbeslut från landet.

Kring det mordet rapporterar t o m gammelmedia som Västmanlands Läns Tidning helt öppet om verkligheten i artikeln nedan, trots att “locket på” gäller från riksmedierna och sjuklöverpolitikerna.

Västmanslands läns tidning (VLT) om morden på IKEA i Västerås

Västmanslands läns tidning (VLT) om morden på IKEA i Västerås. OBSERVERA alltså att denna artikel du kan läsa genom att klicka på bilden leder till Västmanlands Läns Tidnings egen artikel som handlar om IKEA-morden. (Bild från vlt.se).

Reaktionerna på morden Västerås respektive Trollhättan

3 comments to Varför denna stora skillnad?

  • Bränteknuva

    Enkelt att svara på för det är skillnad på folk och folk. Precis som Reinfeldt när han inte reagerade efter självmordsbombaren i Stockholm förrän dagen efter.

  • Fd K-a-bo

    Den Store Ledaren saknar totalt all form av verklighetskontakt!

  • Karlskronabloggen

    Jag tror helt enkelt orsaken är att Stefan Löfvén (eller givetvis hans rådgivare) inte ser några “politiska poänger att tjäna” på att uppmärksamma ett fall där en besviken asylsökande mördar två svenskar, men däremot när en psykiskt störd svensk mördar två personer av utländsk härkomst. Så enkelt är det.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>