Arkiv

Bokbörsen

Ronnebygatan före 1945

Dagens gamla bild blir ett härligt gammalt vykort från 1940-talet (postgånget i maj 1945) som visar Ronnebygatan mot öster. Till höger Krooks Bokhandel och till vänster där affärshuset Kronan ligger idag fanns Thörnblads Foto-Radio-Kino som senare blev Fotohörnan. Huset revs i samband med att Domus byggde sitt nya varuhus 1967. Längst till vänster började den vackra appareljen längs Landbrogatan och som togs bort i samband med Domusbygget. Annat som kan vara värt att notera är spårvagnsspåren, den minimala biltrafiken och den nyligen borttagna klockan vid Handelsbanken.

Ronnebygatan före 1945

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>