Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Hans Roslings stora dilemma

Professor Hans Rosling hyllades för sitt framträdande i Globen i samband med galan som gällde “flyktingkatastrofen” och här förklarar han hur han tänkte innan och under sitt tal. Klippet är från en debatt på Publicistklubben för ett par dagar sedan och förutom detta framkom bl a att de pengar som totalt samlades in under “Hela Sverige skramlar” räcker för att finansiera ynka 38 TIMMARS “flyktingmottagande” i Sverige.

6 comments to Hans Roslings stora dilemma

 • Lars Ottosson

  Och genast minskade professor Roslings popularitet i svensk media.

 • Tjalle

  I september kom 4.696 ensamkommande barn till Sverige.
  Skrammelgalans hela resultat skulle räcka att “livnära” 30-40 av dem i ett år. Dessa 30-40 motsvarar cirka sex timmars tillströmning i nämnda månad.
  Skrammelgalan betecknades i SvD som “en rungande succe”.
  Det är till att ha låga förväntningar.
  Trots alla goda människor som medverkade och bidrog med …. ?
  Ja vad bidrog de sextio utvalda goda med ? Utöver den egna närvaron ?
  Inte mycket förmodar jag ?

 • Karlskronabloggen

  Nya “All-Time-High” varje dag när det gäller asylansökningar i Sverige (till detta kommer sedan ett okänt antal personer som väljer att INTE söka asyl.

  Måndag 5 oktober – 1 495 asylansökningar
  Tisdag 6 oktober – 1 507 asylsansökingar

  Skulle det fortsätta i den takten handlar det om över EN HALV MILJON asylsanökningar på årsbasis.

  Det säger sig ju självt att det är dags att stänga gränsen nu och bara ta emot de kvotflyktingar som anvisas från FN och har alla papper klara. Precis så som skedde vid det s k “Luciabeslutet” 1989 när statsminister Ingvar Carlsson drog i nödbromsen.

  Problemet idag för Stefan Löfvén är att om han skulle göra samma sak skulle det vara som ett erkännande till att Sverigedemokraterna haft rätt hela tiden.

 • Karlskronabloggen

  @ Tjalle

  Jag kollade i och för sig inte på “galan”, men jag skulle gissa att om det var 60 godhetsapostlar i form av “kändisar” som medverkade så gjorde nog de flesta det för att de fick nationell gratisreklam för sig själva och sina bolag.

 • Bränteknuva

  Sverige borde byta namn till Absurdistan. Fattar ingen vettig människa vad det är som händer? Hellre låter dom Sverige gå under än erkänna att Sd har rätt.

 • Tjalle

  @Karlskronabloggen

  Inte jag heller. Bara recensionen i SvD.
  Där skrevs det om:
  “Ett 60-tal artister, 400 personer bakom kulisserna, 27 dagar och 40 miljoner – med de siffrorna kan kvällen summeras.”
  Grandiost !
  Man fick ju ihopa till flera timmars asylmottagning !

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>